Két fontos gondolat ütötte meg a fülemet ahogy a tegnap esti óráimról hazafele kocsikázva hallgattam Bene Máté gerincspecialista webinárját a tartásjavítással kapcsolatban.

—————————————————————————

 Ha nem jársz gerinctréningre vagy valamilyen core tréning órára, legalább mezítláb, egyenetlen talajon sétálj rendszeresen!
————————————————————————–

Vicces volt visszahallani pontosan azt, amiről én pár napja posztot is írtam, de szeretem ezeket a folyamatos szakértői megerősítéseket hallani, olvasni. 

Nyilván a sima “mezítlábazásnál” egy gerinctréning, egy jóga óra, egy funkcionális edzés, TRX óra,…stb. rengeteg pluszt ad, amiért érdemes, fontos, vagy már már kötelező lenne járni.

De ha Te még kitartasz a kifogásaidnál, mert “nincs idő, nincs pénz, nincs lehetőség”, nem érzed még magadban azt a motivációt, ami kimozdítson, semmi gond. Majd eljön annak is az ideje.

Ám a különböző hát és egyéb fájdalmak elkerülése végett, vagy csak azért mert fontos vagy magadnak, LEGALÁBB
annyit tegyél meg, hogy rendszeresen kerítesz alkalmat a mezítláb járásra: füvön, kavicsokon, bármilyen egyenetlen talajon.
——————————————————————————-

 A mentális kikapcsolódásnak fájdalomcsillapító hatása van.
——————————————————————————-

Egy testi fájdalom, mint a hátfájás, megszüntetéséhez sokszor nem kell semmi “hókusz-pókusz”, csak annyi, hogy rendbe teszed magad lelkileg. Dolgozol azon, hogy kiegyensúlyozott, stresszmentes napokat élj meg.

Mert az nem jön csak úgy magától: stratégiák kellenek rá, hogy megvalósítsd.

Ilyen stratégia például, hogy:
➡️Minden nap leírod miért vagy hálás aznap.
➡️Meditálsz, vagy csak szimplán elmerengsz.
➡️Sétálsz egy nagyot ebben csoda jó időben.
➡️Olvasol pár oldalt a hétvégén egy szuper könyből.
➡️Valami olyan sportot űzül, amit tényleg szeretsz és nem csak muszájból csinálod, mert le akarsz fogyni. (A fogyás bármilyen mozgással beindul, ezen kár stresszelni magad melyik a legjobb “fogyasztó edzés”.)

➡️Társaságban mozogsz, egy jó csapattal.

?Ha egy befogadó, barátságos csapatot keresel, akikkel rendszeresen mozoghatsz és feltöltődhetsz, akkor szeretettel várunk Téged Budapest belvárosában minden hétfőn és pénteken, Fitfight, Fittánc és gerinctréning óráimon. 

‼️Órarend és bejelentkezés: http://eleteroedzes.hu/oraim-2/